PUSH
Â

Para Pengikut----->


Monday, 27 June 2011

Minggu malam muda-mudi

::ASSALAMMUALAIKUM WBT::

Salam 1 MALAYSIA kpd semua...Kali ni ak kembali untuk mencoret sedikit kisah yang agak simple jerk tapi menarik bagi ak hehe..
Hujung minggu memang minggu untuk semua berehat, beriadah atau sebagainye kan..Pada kali ini ak bersame teman2 baek ak hangout bersame untuk menghilang kan stress di mane yer??
Haaa mane lagi Danga Bay JB laa..Actually tempat ini memang port ak n teman2 untuk melepak n bercerita, view die pon memang menarik banyak aktivivti boleh buat dekat sini taw..
Ape lagi nak tengok tidak ape yang menarik sangat tu *_*

Kepada yang tidak tahu lokasi die dekat mane jangan risau ak sediakan map untuk korang ni..


~Lokasi Danga Bay, Johor Bahru~

~ Selamat datang~

Dalam ni macam-macam ade taw..Antarenye kalau rase hendak jalan2 tepi pantai sambil melihat permandangan malam warna-warni lampu...Duduk2 tepi berborak macam teman2 ak ni..


Tapi kalau boring duduk rase nak berjalan tapi macam penat, jangan risau kite boleh naik Keretapi, Basikal atau Kereta Kuda taw..

~Kereta Api~

~Basikal~

~Kereta Kuda~

Bagi sesiape yang suke aktiviti mencabar..kite boleh bermain permainan yang ade dekat taman tema die ni

~Taman Tema Permainan~

~Bumper Car~

Banyak sebenarnye permainan yang ade..selain itu bagi penggemar haiwan..boleh jerk tengok mini zoo die..

~Petting Zoo~

Teringin melayari selat tebrau ni boleh jerk naik ferry ni..
~Ferry Danga Cruise~

Bile sudah penat berjalan, perut pon mesti berbunyi kan? Jangan risau sini ade tempat makan yang best tepi laut sambil tengok permandangan depan singapura..Tempat ini memang romantik sangat bagi pasangan yang hangat bercinta weeeee ~_~

~Tempat Makan~

Ak dan teman2 makan tempat yang berdekatan situ...sebab memang kami suke lepak n makan kat situ kat mane?? Kat Gerai Tepian Tebrau jerk..Dekat sini macam2 makanan popular johor ade semua...Dan kite kadang2 boleh berhibur dengan artis jalanan kite...Apepon mereka memang terbaek menghibur sambil mencari rezeki yang halal...Inilah anak mude yang kite cari...Mereka buat bende yang berfaedah sebab itu memang minat mereka...Kite sebagai rakyat malaysia kena sokong ape yang anak mude zaman sekarang buat taw...Daripada mereka meragut, merempit atau perkara negatif lain..Betul tidak?

Music is my life and i love this so much...
Layaaaannnn video ni k hehehe =))


video

~Gerai Tepian Tebrau~


Cukup sampai disini sahaje coretan ringkas ak...dan akan kembali lagi untuk memaparkan kisah2 yang agak menarik bagi ak...sampai jumpa lagi yeerrrr 
Arios Amigos~

P/S : Kejayaan dicipta oleh insan biasa yang berusaha secara luar biasa.

0 comments:

Post a Comment

Tangan sedang menaip ~