PUSH
Â

Para Pengikut----->


Sunday, 19 June 2011

Perjalanan saat menimba ilmu....

ASSALAMMUALAIKUM WBT

Kembara ak untuk menimba ilmu..di negeri indah permai PERLIS indera kayangan..xperlu la ak bagitaw pe name tempat belajar cukup hanye sebuah IPTA yang di iktiraf kerajaan (^_^)

Disini titik permulaan ak bertemu teman2 yang sangat ak sayangi mengharungi selama setahun setengah kini..Minggu pertame ak menjejaki kaki ak bertemu 2 orang teman lame ak semase di PUO, Perak iaitu Farida Edora (Dora) n Nurul Zawani (Along) masing2 tu same negeri dengan ak iaitu Johor kalau Dora Parit Raja n Along Ayer Hitam, kalau mereka xade pasti ak sesat...kemudian ak diperkenalkan dengan NorFadila (Fad) gadis berasal dari Gombak KL..1st time jumpe ak pikir die seorang yang sombong n kerek yelah budak KL katekan tapi bak kate orang "DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER" k...Acctually die seorang yang baek n paling penting PERAMAH sangat tuu..hahaha

Minggu kedua...seorang gadis ayu yang sangat lembut datang menyapa ak bertanye.."Tumpang tanye betul ker ni kelas QIP3?" dengan penuh bangge ak pon menjawab YA...Di situ la bermule perkenalan ak dengan gadis ayu iaitu NurAtikah (Tika) berasal dari Pulau Mutiara Penang...Die la yang menjadi peneman ak setia tidur sebilik siang dan malam....

Minggu ketiga..seorang ahli sukan permain hoki yang sangat aktif iaitu NurSyakila (Kiki) yg berasal dari Wangsamaju KL..sebenarnye xtaw starting kenal macamane tapi tibe2 rapat sebab bile Roomate ak tinggalkan ak iaitu Cik Tika die la yang setie menemani ak dekat bilik sambil on-line hehehe =_=

~Kami la Student Programmer in IT~


Selame kami belajar dalam kelas sentiase bersame tak kira pergi mane always ber6 sampai budak2 kelas panggil kiteorang geng JAWE RANGERS sebab hanye group kiteorang jerk berasal dari selatan n berketurunan jawe accept tika kekeke... 

 ~Geng JAWE RANGERS~


Hampir setiap hujung minggu kami mesti hangout bersame..macam2 tempat dah pergi contohnye Kuala Perlis,Padang Besar,Wang Kelian,Bukit Ayer,Langkawi,Jitra, Alor Setar,Kota Sarang Semut,Tanjung Dawai,Pantai Merdeka,Sungai Petani,Penang dan sebagainye...

Di sini ade beberape saat-saat manis bersame dulu...

~Jeti Kuala Perlis, Perlis~

~99 Pulau Ajaib,Pulau Langkawi Kedah~


 ~McD City Plaza, Alor SetaQ Kedah~

~Pantai Merdeka , Kedah ~

 ~Lapangan Terbang Bayan Lepas, Penang~

Dan last moment kiteorang bersame time sukan Jabatan Teknologi Maklumat n Komunikasi..Geng Rangers dah masuk pertandingan Tresured Hunt..n guess what atas dasar kerjasame kami berjaye dapat tempat 2nd taw..bangge betol terase..Ape yang penting kerjasame yaaa....

~Pemenang tempat kedua Tresured Hunt~

Kenangan Di Wang kelian, Satun sempadan Thailand


Actually banyak picture kenangan kami tapi ini sahaje yang dapat di kongsi bersame yee...Something benda yang tak boleh dilupakan adalah setiap detik kenangan bersame suke n duke kita lalui bersame...Menempuh dugaan,menimba ilmu yang tak ternilai, macamane berkorban mase,tenage n perasaan...semua tu menjadi iktibar kite bersame...

~ Closing Ceremony Infosys Campus Connect Program May 2011~


Alhamdulillah kini kami semua telah tamat belajar dan masing2 telah balik ke negeri halaman masing2...Ak taw korang mesti tak boleh lupe segale kenangan kite kan..insyaALLAH panjang umur kite mesti bertemu lagi...Doa harap korang berjaye dalam hidup AMIN~

P/S : "Waktu telah memisahkan kita tapi waktu jua lah yang menemukan kita, Perkenalan kita mungkin agak singkat TAPI persahabatan kita kekal selamanya...."

















2 comments:

Myra Hasnol said...

"first jmpe sombong n kerek yelah budak KL kn" ppt la first jmpe tue cam nak xnk je ckp kn..tp sbnr nye sblik nye..tak kenal maka tak cinta kn..kn..hehe..

fadila said...

"first jmpe sombong n kerek yelah budak KL kn" ppt la first jmpe tue cam nak xnk je ckp kn..tp sbnr nye sblik nye..tak kenal maka tak cinta kn..kn..hehe..

Post a Comment

Tangan sedang menaip ~